Linkek a témában:
A sajt csíziója
Az emberi társadalom kialakulása idején történhetett – amint azt svájci kőkorszaki leletek bizonyítják –, hogy a befogott állatok tejéből először készítettek sajtot. A sajtkészítés mesterségének ilyen korai ismeretére a mindennapok szükségletei adják a magyarázatot; a bőségesen rendelkezésre álló tejből könnyűszerrel állíthattak elő kezdetleges szilárdabb anyagot, ami később azután a sajt lett.
Hihetetlen! Emberi baktériumból készítettek sajtot
Tudósok saját testükből vett baktériummal oltottották be a tejet, amiből utána ehető sajtot készítettek.
Maradék felhasználása
Kérdéssel kezdem. Valóban keletkezik maradék? A mai árak mellett ez aligha történhet meg, hiszen éppen annyit vásárolunk, amennyi el is fogy. De ha még is! Akkor készítsünk belőle sajtkrém levest!
Sajtimádók figyelem 2. rész: Gouda
Valamennyien úgy nőttünk fel, hogy “guudá”-nak ejtettük azt a piros viaszba csomagolt, krémes, nagyüzemi lágy sajtot, amit minden szupermarket polcán megtalálhatunk. A korrekt kiejtése egy kicsit másként hangzik: houdah.
Meghatározás
A sajtokkal általában foglalkozó linkgyűjtemény. Az oldal kiemelten foglalkozik a sajtok gyártási technológiáival, a sajtok és a borok kapcsolatával, a sajtnak az emberi szervezetre gyakorolot hatásaival és természetesen a sajt kultúrájával, valamint az ismert és kevésbé ismert sajtgyártókkal, forgalmazókkal.