Linkek a témában:
A Sajtok nagykönyve - A sajt, "aki" mindenben otthon van...
Egy a hazai jobb-rosszabb trappistákon felnőtt embert akár "sokkolhat" is ez a könyv. Ha csak a kereken 90 oldalas sajtlexikont végigböngészi belőle, kétségbe is eshet: még az ismertebb fajták rendes végigkóstolásához is kevés egy élet!
Házi sajtkészítésKecske-, juh-, tehéntejből
Mezogazda Kiadó és Kereskedo Kft.
Molnár Andrea, Molnár József A sajtkészítés ABC-je
A nagyszabású - elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt bőséggel közlő - tüzetes tárgyalásmódú, monografikus fölépítésű kiadvány a történeti áttekintés után a tej nyerésének, minőségbiztosításának és -vizsgálatának módjait veszi számba. A szerzők ezután térnek rá a sajtkészítés technológiájának ismertetésére, először általános folyamatot írva le, utóbb gyártmányfajták szerint részletezve a tudnivalókat
Sajtok kézikönyve
A sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű sajtfajtát mutat be származásukra, előállításukra és jellegükre vonatkozó alapvető információk és nagyszerű, színes fotók segítségével. A kötet a sajtbarátok nélkülözhetetlen kalauza - nemcsak az egyes sajtokról ad részletes leírást, hanem azt is elárulja, hogy a sajtok mellé milyen borokat válasszunk.
Meghatározás
A sajtokkal általában foglalkozó linkgyűjtemény. Az oldal kiemelten foglalkozik a sajtok gyártási technológiáival, a sajtok és a borok kapcsolatával, a sajtnak az emberi szervezetre gyakorolot hatásaival és természetesen a sajt kultúrájával, valamint az ismert és kevésbé ismert sajtgyártókkal, forgalmazókkal.